tekst

Over de MFVU

De Medische Faculteitsvereniging VU Amsterdam is op 8 oktober 1951 opgericht voor geneeskunde studenten aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Met maar liefst 23 commissies, ongeveer 3000 leden en meer dan 250 actieve leden kan de MFVU veel bereiken. De commissies organiseren een breed scala aan activiteiten: van een gala tot een sportdag, van een buitenlandse reis tot een themafeest en van onderwijs gerelateerde workshops tot een zeilweekend. Ook heeft de MFVU haar eigen jaarlijkse almanak. Daarnaast verzorgt de MFVU elk jaar een geweldige introductieweek voor nieuwe studenten, zodat zij hun studententijd goed kunnen beginnen.

Naast het organiseren van de activiteiten zet de MFVU zich actief in voor het onderwijs binnen het Amsterdam UMC, locatie VU Amsterdam, en de VU. Het MFVU-bestuur is vertegenwoordigd in het OFSO (Overleg Facultaire Studenten Organisaties) en het IMS (Interfacultair Medisch Studentenoverleg). Daarnaast organiseert de MFVU o.a. een studentenforum, de Witte Jassen Ceremonie (bacheloruitreiking) en een speeddate-de-specialist.

De ledenkamer van de MFVU is dagelijks geopend van 11:00 tot 17:00. Je kunt langskomen om een tosti te maken, voor een gratis kopje koffie, thee of limo en natuurlijk een heleboel gezelligheid! Je kunt natuurlijk ook een potje Mario Kart spelen op de Switch, piano of gitaar spelen of even gezellig kletsen. Ook na tentamens opent het bestuur de bar PubMed voor een koud drankje! 

Tot slot heeft de MFVU ook een eigen boekwinkel in de kelder van de faculteit. De MFVU-boekwinkel zorgt voor de verkoop van boeken, samenvattingen en instrumenten. Lees hier alles over de boekwinkel.

Sfeerimpressie:

Back to top

MFVU is mede mogelijk gemaakt door

Ook bijdragen?