tekst

Over de Vereniging

De Medische Faculteitsvereniging VU medisch centrum is op 8 oktober 1951 opgericht voor geneeskunde studenten aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Met maar liefst vijfentwintig commissies, ongeveer 2500 leden en meer dan honderdvijftig actieve leden kan de MFVU veel bereiken. De commissies organiseren een breed scala aan activiteiten: van een gala tot een sportdag, van een buitenlandse reis tot een themafeest, van onderwijs gerelateerde workshops tot een zeilweekend. Ook heeft de MFVU haar eigen faculteitsblad, InVUus, en haar eigen jaarlijkse almanak. Daarnaast heeft de MFVU sinds enkele jaren de mooie taak de nieuwkomers een geweldige introductieweek en een goed begin van hun studententijd te bezorgen.

Naast het organiseren van de activiteiten zet de MFVU zich actief in voor het onderwijs binnen het VUmc-compas. Het bestuur is vertegenwoordigd in het OFSO (Overleg Facultaire Studenten Organisaties) en het LMSO (Landelijk Medisch Studenten Overleg). Daarnaast wordt er o.a. een studentenforum, de Witte Jas Ceremonie (bacheloruitreiking) en een speeddate-de-specialist georganiseerd.

Tot slot heeft de MFVU ook een eigen boekwinkel in kelder van de faculteit. De MFVU-boekwinkel zorgt voor de verkoop van boeken, samenvattingen en instrumenten.

Back to top

MFVU is mede mogelijk gemaakt door

Ook bijdragen?