Kidney Transplant Technician

Bedrijf
Amsterdam UMC
Type
Vacature
Locatie
Amsterdam
Branche / Vakgebied
Medisch
Vereiste taal
Engels, Nederlands

Omschrijving

Vacature Kidney Transplant Technician

Bij postmortale orgaandonatie worden binnen Nederland, de nieren getransporteerd en tijdelijk bewaard in een preservatiemachine tot de nier getransplanteerd kan worden. In alle transplantatiecentra in Nederland werken teams van Transplant Technicians die verantwoordelijk zijn voor deze preservatiemachines en een deel van de administratieve en logistieke taken betreffende deze machines uitvoeren. Het is belangrijk dat de transplantaatnier op de juiste temperatuur blijft en daarmee de kwaliteit van de nier zo goed mogelijk behouden wordt.

Als Kidney Transplant Technician houd je contact met de verpleegafdeling waar de nier bewaard wordt, ga je langs om te controleren of alles goed gaat en zorgt er eventueel voor dat ijs wordt bijgevuld of de zuurstoffles vervangen wordt.

Daarnaast zorg je er na afloop van de transplantatie voor dat er een sample van de perfusievloeistof wordt genomen en verwerk je die in het lab. Daarna maak je de machine schoon wordt deze verstuurd naar een van de hubs waar de machines opgeslagen worden.

Ons team bestaat uit geneeskunde studenten, samen vullen we het rooster in waarbij elke dag iemand dienst heeft, gemiddeld betekent dit ongeveer 4 diensten per maand. Een dienst duurt van 00:00 uur t/m 23:59 uur, waarbij je op ieder moment telefonisch bereikbaar dient te zijn. Hoewel de kans bestaat dat je niet opgeroepen wordt, is het nodig hier rekening mee te houden met je eigen dagbesteding. Je krijgt een vast tarief per dienst (ook als je die dag niet bent opgeroepen) en daarnaast krijg je een vast bedrag per uitgevoerde handeling.

Toegevoegde waarde van deze functie:
- Mogelijkheden om niertransplantaties bij te wonen
- Ervaring en kennis opdoen op het gebied van niertransplantaties, nefrologie en labwerk

Voorwaarden:
- Student Geneeskunde of Medische Informatiekunde
- Beschikbaarheid: minimaal 5 dagen waarvan 1 weekenddag per maand
- Woonachtig in Amsterdam of omgeving (je moet binnen ~45 minuten bij locatie Meibergdreef kunnen zijn, ook ‘s nachts)

Let op:
- Het werk betreft diensten van 24 uur: realiseer je dat je zowel overdag als in de nacht opgeroepen en gebeld kunt worden. Vaak wel overdag/avond.
- Eventueel openstaande diensten worden onderling verdeeld.
- Een nette professionele houding is een vereiste, je bent tenslotte verantwoordelijk voor de postmortale transplantaat nier en draagt bij aan een wetenschappelijk onderzoek.

Lijkt dit je interessant? Solliciteer dan uiterlijk voor de deadline van 25 mei 2024 door een korte
motivatiebrief inclusief relevante werkervaring op te sturen naar h.bierma@amsterdamumc.nl

Back to top

MFVU is mede mogelijk gemaakt door

Ook bijdragen?