Inloggen
Wachtwoord vergeten?

Secretaris externus

Geestige geneeskundigen,

Daar gaat ie dan.  Een bestuursjaar! We mogen echt gaan beginnen. ‘Ben je er klaar voor?’ wordt mij nu dagelijks gevraagd. Zelfverzekerd zeg ik ja. Terwijl ik van binnen weet dat ik nog wel best zenuwachtig ben. Dat neemt niet weg dat ik er ontzettend veel zin in heb. Een jaar lang mij in mogen zetten om zoveel mogelijk leden een geweldige studententijd te gunnen. Ik hoop voor ieder van jullie klaar te kunnen staan om zo al jullie vragen te beantwoorden, elke dancebattle aan te gaan of om te helpen met wat dan ook! 

Dan nu wat over mij. Een lange tijd geleden op een prachtige kerstavond was het koud. -Of nou ja, niet heel erg koud maar het was een beetje koel.- Ergens heel ver weg van Amsterdam stond een schitterende ster recht boven een stal te stralen, aankondigend dat er daar iets bijzonders gaande was. -Of nou ja eigenlijk was het maar 20 kilometer van Amsterdam vandaan, was het bewolkt en was de stal een simpel rijtjeshuis-. Een vele engelen zong luidkeels de Heer prijsend voor dit prachtige geschenk op aard. -Of nou ja, ik denk dat dat mijn moeder was die de hele buurt bij elkaar schreeuwde en klaagde dat de bevalling nu wel lang genoeg geduurd had.-

Je leest het dus ik ben gewoon een simpele jongen uit een klein dorpje Zwaanshoek genaamd, waar er meer schapen zijn dan inwoners. Ik ben daar geboren op kerstavond en heb daar maar liefst 18 jaren van mijn leven doorgebracht waarna ik verhuisde naar de grote stad Amsterdam. Daar woon ik nu nog met vier andere goede gasten in Oud-West. Na zes jaar lang tien kilometers op en neer gefietst te hebben naar het Stedelijk Gymnasium in Haarlem, hoef ik nu maar dagelijks de helft te fietsen. Wat in Amsterdamse termen alsnog een pokke eind is.

Dan nu, wat ga ik doen? Ik word secretaris externus. Huh, nog een secretaris? Jazeker! Binnen het bestuur van de MFVU kennen we twee secretarissen. De een notuleert bij elke wekelijkse vergadering, die maar liefst vier uur duren. En de ander dat ben ik! Ik notuleer bij alle externe partijen buiten de MFVU. Dit gebeurt op overleggen binnen en buiten de VU. Verder zorg ik voor een deel van de post. Ook onderhoud ik de relaties tussen onze broertjes, andere studieverenigingen binnen de VU, en zusjes, andere geneeskundige studieverenigingen in heel Nederland. Dit doe ik door alle officiële externe activiteiten te bezoeken als afgevaardigde van de MFVU. Daarnaast schrijf ik almanak stukjes voor deze broertjes en zusjes. Omdat ik niet veel functiespecifieke taken heb in verhouding met mijn andere bestuursgenoten, neem ik meer commissies onder mijn hoede. Komend jaar begeleid ik de Focus, Ouderdagcommissie, de Accie en de Introductiecommissie.

M. L. C. K. mijn initialen, Mijn naam zegt zoveel meer over wie ik ben. NOT. Leuk feitje: Ik heb tot en met de eerste klas van de middelbare school mijn tweede naam verkeerd geschreven. Verder staat MLCK voor Myosine Light Chain Kinase en dat is een stofje dat je spieren aanspant en laten we eerlijk zijn zo veel spieren heb ik niet dus heb ik ook niet veel aan het stofje. Ten slotte is mijn achternaam, Koel. Als stresskip kan het juist ironisch genoeg mijn hoofd juist niet koel houden.

Ik ben dus Mitchel en zoals je hierboven leest, houd ik wel van een beetje zelfspot! Humor is belangrijk in het leven, misschien nog wel een beter medicijn dan wij denken als artsen. Wees niet bang hoor tuurlijk zal ik later de juiste medicijnen aan je kinderen voor schrijven! Aan mijn kinderen? Ja, ik wil al heel lang, heel graag kinderarts worden. Mocht alles volgens plan lopen. Dan schud ik later mijn patiënten de hand en zeg ik: Hallo, ik ben dokter Koel! Hoe cool is dat?

Mitchel Koel

h.t. Secretaris externus der MFVU