Nieuws

Activiteiten April

MFVU
30 april 2022

Helaas moesten wij meer regen dan droogte trotseren om bij het wilde westen te komen maar dat mocht de pret van de avond zeker niet drukken. Het thema van de CAC was deze keer namelijk kom CAC je lasso maar. Iedereen had weer een prachtige outfit uit de kast getrokken, van cowboys tot paardenmaskers we hebben alles voorbij zien komen. Al met al een zeer geslaagde avond!

Op deze woensdagmiddagborrel hebben we onze hersenen flink laten kraken bij de AcCie pubquiz! In de verschillende rondes werd onze algemene kennis flink op de proef gesteld. Om alvast in het thema te komen voor koningsdag kwam iedereen in zijn mooiste oranje outfit!

Op donderdagmiddag 7 april stonden verschillende militair artsen te popelen om de leden wat te vertellen over hun werk. Drie sprekers trapten af en spraken over het zijn van militair arts in de lucht, op een schip en in het veld. Daarna was het tijd voor de eerste
workshopronde. Na een heerlijk diner ging de avond verder met de tweede workshopronde. De laatste spreker kwam vertellen over wat defensie in de coronacrisis heeft gedaan. We sloten de avond af met een gezellige borrel. Het was een enorm leerzaame middag en avond, defensie heeft er vast een aantal geïntresseerde studenten bij!

Vrijdagmiddag vertrokken we met een volle bus richting onze zuiderburen. Na een korte reis van ongeveer 3 uur kwamen we aan in het prachtige Brussel. Eenmaal aangekomen hebben we heerlijk gegeten. Daarna zijn we, verkleed en al, begonnen aan de kroegentocht langs de leukste kroegen van Brussel. Na een nachtje slapen in een prachtig hostel stond (bijna) iedereen weer fris en fruitig klaar voor het stadsspel. Die ochtend hebben we alle hoeken van Brussel ontdekt. Na de vrije tijd die er in de middag was om de stad verder te verkennen zat de kleine reis er helaas alweer op en vertrokken we weer richting de MF.

In de maand april vond ook de Ramadan plaats. Op maandag 11 april hebben wij na zonsondergang een Iftar verzorgd. Het was de eerste keer dat de MFVU zoiets organiseerde maar het was een enorm succes en we hebben veel leuke reacties gekregen!

Tijdens speeddate de specialist kwamen er 20 specialisten en zo'n 50 bachelor en master studenten naar de zuid-as. In drie rondes kregen de studenten de kans om specialisten te spreken en vragen te stellen met aansluitend een borrel. Het was een zeer geslaagde avond!

Tijdens de openingstijden van de MFVU-kamer was er de gelegenheid om een kaartje te schrijven voor ouderen en gehandicapten die door DOCS waren uitgekozen. Er was een lijst met mensen en hun hobby's en interesses waardoor het makkelijk was om een leuk bericht achter te laten. Er zijn een hoop mensen blij gemaakt met een kaartje!

We hebben de maand afgesloten met de batavierenrace: de grootste studentenestafetteloop van de wereld. De route van totaal ruim 175 kilometer loopt van het centrum van Nijmegen naar de campus van de Universiteit Twente. Het weekend wordt afgesloten met een knallend eindfeest. Al met al een sportief en gezellig weekend!

Back to top

MFVU is mede mogelijk gemaakt door

Ook bijdragen?