xx

Boekenpakketten

Overzicht boekenpakketten jaar 1

Hieronder een overzicht van welke boeken in welk vak gebruikt worden. Dit is alleen een overzicht van jaar 1. De boeken worden ook nog gebruikt in jaar 2 en 3 van de bachelor en in de master. Onderaan kun je meer informatie vinden over Compendium Geneeskunde, welke toegevoegd kan worden aan het boekenpakket. 

Er zijn twee boekenpakketten: 

  • Boekenpakket A is een lijst met kernboeken die je meteen vanaf de eerste en tweede cursus nodig hebt. Deze boeken zal je ook na deze cursussen nog regelmatig gebruiken, dus niet alleen in jaar één, maar in je gehele opleiding.
  • Boekenpakket B is de lijst met boeken van boekenpakket A, aangevuld met kernboeken die je in de loop van de verdere collegejaren veel nodig zult hebben.

Boekenpakket A

Mark's Essentials of Medical Biochemistry, Lieberman, M., 2e druk, (ISBN 9781451190069)                                                                                                                                                                                                                                                                                              Dit boek is speciaal gericht op geneeskundestudenten. Het boek is zo opgezet dat alleen de biochemie die belangrijk is voor geneeskundestudenten erin staat. Er worden klinische voorbeelden gegeven bij de stof. Dit boek is erg handig bij voorbereiding van de biochemie practica en voorbereiding voor de tentamens. 
Prijs: €44,65
Prijs MFVU-Leden: €37,95

Diagnostiek van alledaagse klachten, de Jongh, T.O.H., 4e druk (ISBN 9789036811545)                                                                                                                                                                                                                                                                                              Dit boek is ontzettend handig om een duidelijk overzicht te krijgen van de differentiaaldiagnose bij een aandoening, bijvoorbeeld hoesten. Elk hoofdstuk in dit boek behandelt een alledaagse klacht en houdt daarbij een vaste structuur aan: hoe patiënten de klacht zoal kunnen ervaren, hun reden om ermee naar de arts te gaan, de mogelijke oorzaken en tot slot de differentieel diagnostische overwegingen van de arts. Vervolgens licht het boek de waarde toe van de gegevens uit anamnese, lichamelijk onderzoek en aanvullend onderzoek met betrekking tot de mogelijke diagnosen.
Prijs: €99,95
Prijs MFVU-Leden: €89,96

Fysische Diagnostiek, de Jongh, T.O.H., 2e druk (ISBN 9789036808927)                                                                                                                                                                                                        In dit boek staat al het lichamelijk onderzoek. Elke cursus zijn er practica met lichamelijk onderzoek en aan het eind van elk jaar is er een praktijkexamen met lichamelijk onderzoek. In Fysische Diagnostiek staat een duidelijk overzicht van het lichamelijk onderzoek en is dit duidelijk uitgelegd aan de hand van afbeeldingen.
Prijs: €89,95
Prijs MFVU-Leden: €80,96

Vander's Human Psysiology: The Mechanisms of Body Function, Widmaier, E. P., 15e druk (ISBN 9781260085228)                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Vander's Human Physiology is een boek dat de fysiologische processen in het lichaam duidelijk en overzichtelijk beschrijft. Dit boek behoort tot de standaard leerstof van je fysiologie practica en komt ook van pas bij veel tentamens. 
Prijs: €71,63
Prijs MFVU-Leden: €60,89

Junqueira's Basic Histology, Tekst and Atlas Mescher, A., 15e druk (ISBN 9781260288414)                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Histologie, ook wel weefselleer, is het onderzoek van bouw en specialisatie van weefsels. Het boek bevat een heldere uitleg over verschillende weefsels en leerzame foto's van preparaten, wat een goede voorbereiding voor een tentamen of histologie practicum is. 
Prijs: €54,06
Prijs MFVU-Leden: €45,95

Robbins Basic Pathology, Kumar, V., 10e druk (ISBN 9780323353175)                                                                                                                                                                                                             Robbins Basic Pathology geeft de pathologische processen van een grote verscheidenheid aan ziektebeelden weer. Dit komt zowel aan het begin als later in je opleiding zeer van pas. 
Prijs: €62,41
Prijs MFVU-Leden: €49,95

Essential Clinical Anatomy, Moore, K. L., 6e druk (ISBN 9781975114435)                                                                                                                                                                                                          Dit boek geeft overzichtelijk en met uitgebreide uitleg de anatomie van de mens weer. Het is geen anatomische atlas, maar geeft naast het visuele gedeelte ook achtergrond bij de anatomische weergaven. 
Prijs: €50,53
Prijs MFVU-Leden: €42,95

Kumar & Clark's Clinical Medicine, Kumar, P, Clark, M., 9e druk (ISBN 9780702066016)                                                                                                                                                                                                                                                                                                       Dit boek gaat over de interne geneeskunde en zul je de gehele opleiding veel nodig hebben. Het geeft de fysiologie en pathologie van verschillende interne aandoening weer. 
Prijs: €74,60
Prijs MFVU-Leden: €63,41

Recepten voor een goed gesprek, van Esch, 5e druk (ISBN 9789077189009)                                                                                                                                                                                                    Dit boek bevat alle informatie over hoe een goed gesprek te voeren met een patiënt. Alle gespreksvoering met verschillende doelgroepen wordt erin behandeld. 
Prijs: €16,00

Eerste Hulponderwijs 2019-2020                                                                                                                                                                                                                                                                           In het eerste jaar volgen alle eerstejaars eerste hulp onderwijs van een half jaar. Aan het eind van deze cursus moet men een theorietoets en praktijktoets maken. Dit boek bevat alle informatie die je moet weten voor de theorietoets en is verplicht aan te schaffen voor het verkrijgen van een certificaat.
Prijs: €20,00

Boekenpakket B

Inleiding in de Toegepaste Biostatistiek, Twisk, J., 3e druk (ISBN 9789036815338)                                                                                                                                                                                            Dit boek gaat over statistiek. Het is geschreven door Jos Twisk, die zelf altijd de vakken statistiek geeft tijdens de opleiding. Het boek is vooral gericht op de interpretatie van de uitkomsten, in plaats van de berekeningen maken. Het boek wordt maar bij één cursus gebruikt per jaar, maar het is toch in het boekenpakket gedaan. Dit omdat het boek door veel studenten als noodzakelijk wordt ervaren om de cursus te halen. Verder is het een fijn boek om door te lezen, wat de statistiek wat makkelijker maakt!
Prijs: €63,95
Prijs MFVU-Leden: €57,56

Essential Cell Biology, Alberts, B. 5e druk (ISBN 9780393680393)                                                                                                                                                                                            Prijs: €77,95
MFVU-Prijs: €65,95

Therapie van alledaagse klachten, de Jongh, T.O.H., 1e druk (ISBN 9789036819213)                                                                                                                                                                                             Prijs: € 66,95
Prijs MFVU-Leden: €60,26

Rang & Dale's Pharmacology, Flower, R., 9e druk (ISBN 9780702074486)                                                                                                                                                                                           Dit boek gaat over de farmacologie. Dit is de wetenschap die zich bezighoudt met het bestuderen van de wisselwerking, of interacties, tussen farmacologische stoffen en fysiologische processen. Het boek is ontzettend handig als voorbereiding voor de farmacologie practica en geeft een goed overzicht van de medicijnen. 
Prijs: €69,36
Prijs MFVU-Leden: €58,96

Ethiek in de kliniek, Widdershoven, G., 5e druk (ISBN 9789053525562)                                                                                                                                      In het boek worden een aantal benaderingen in de gezondheidsethiek besproken. Deze worden gepresenteerd als alternatieven voor de meer gangbare principebenadering. Centraal staan vraagstukken in de praktijk: de autonomie en afhankelijkheid in de chronische zorg (zorg voor mensen met een verstandelijk handicap, psychogeriatrie, omgaan met intimiteit), beslissingen rondom het levenseinde (staken van behandeling, euthanasie, wilsverklaringen, orgaandonatie), communicatie (artspatiënt relatie, genetische counseling, dwang en drang in de hulpverlening), keuzen in de zorg en evaluatie van medische technologie.
Prijs: €32,50
Prijs MFVU-Leden: €29,95

! Alle prijzen zijn onder voorbehoud.

Compendium Geneeskunde

Als extra optie kun je voor €124,95 (normale verkoopprijs €129,95) boekenreeks Compendium Geneeskunde toevoegen aan je boekenpakket. Compendium Geneeskunde bestaat uit een reeks van vier boeken waarin de gehele studiestof van de studie geneeskunde op een beknopte, visuele en overzichtelijke manier wordt gepresenteerd.

Om belangrijke informatie beter te onthouden, staan door de gehele reeks weetjes, illustraties, ezelsbruggetjes, omschrijvingen van typische patiënten en tips. Daarnaast kun je aan het eind van elke discipline jezelf toetsen door het beantwoorden van oefenvragen en door het bestuderen van klinisch redeneren tabellen. Deze werkwijze sluit aan op de behoefte van geneeskundestudenten om naast de kernboeken een overzicht te hebben tijdens de voorbereiding van de tentamens, de studiegroepen en de voortgangstoets. Voeg deze reeks toe aan je boekenpakket om gedurende de gehele opleiding een overzichtelijke samenvatting bij de hand te hebben.

Back to top

MFVU is mede mogelijk gemaakt door

Ook bijdragen?