Inloggen
Wachtwoord vergeten?

Blog algemeen

Studentenforum


Beste leden van de MFVU, heb jij ook altijd al een festival willen organiseren? Heb je het gevoel dat de campus op de VU groener kan? Of zou jij een café voor studenten, door studenten wel willen runnen? Denk dan met ons mee tijdens het vierde Studentenforum op 6 november van 11:00 tot 13:30 uur! Het Studentenforum is de plek waar álle studenten kunnen meepraten over de toekomst van de VU en haar campus. Er wordt voor lunch verzorgd en het enige wat je hoeft te doen is je aan te melden via deze link: https://goo.gl/forms/1H56jw2Vf6nYBF7R2
Tot 6 november!
Namens de organisatie van het Studentenforum

 

Dress Red Day


Beste Studenten,
Op 29 september is het Dress Red Day. De Hartstichting roept die dag iedereen op iets roods te dragen om aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten bij vrouwen. Ook het VUmc doet mee met de Dress Red Day. Daarom zijn we op zoek naar meerdere enthousiaste studenten die kunnen helpen bij de organisatie van deze dag. Hierbij kun je denken aan polaroidfoto’s maken, rode appeltjes en informatiekaarten uitdelen in het restaurant, ballon pillaren klaarzetten etc. We hebben studenten nodig in de ochtend vanaf 8.00 uur en in de middag vanaf 11.30 uur (je bent die dag uiterlijk tot 14.30 bezig). Voor meer informatie en aanmelden kan je mailen naar Monique ten Haaf, Arts-onderzoeker Cardiologie (m.tenhaaf@vumc.nl). Ook als je niet kan helpen, vergeet niet iets roods te dragen op vrijdag 29 september!!

Stress tot Impress


Relaxed het nieuwe studiejaar in? Kom naar Stress to Impress
Op 28 september 2017 organiseren wij (MIND & To my loved ones) het event ‘Stress to Impress’ op de VU in Amsterdam. Het doel van dit event is jou tools en tips te bieden om relaxed het nieuwe studiejaar in te gaan. Tijdens het event gaat de documentaire ‘Stress to Impress’ in première en krijg je spoedcolleges over prestatiedruk door o.a. filosoof Bas Haring & Olympisch schaatser Stefan Groothuis. 

Heb jij ook last van stress door social media, studie of van het gevoel van alles te moeten? Wij zeggen ‘nee’ tegen het perfecte plaatje en streven naar de zesjescultuur.

Wil jij ook minder druk ervaren? Kom naar Stress to Impress.
Koop een ticket en steun MIND (https://steun.wijzijnmind.nl/aanmelding_stress_to_impress)

 

Zomeractie Sportcentrum VU

ZOMERACTIE: sport de maanden juli en augustus voor €35 (studenten) of voor €45 (algemeen)!
Voor juli en augustus 2017 betaal je nu maar €45,- (algemeen tarief) of €35,- (studententarief) en krijg je op twee locaties onbeperkt toegang tot de fitnessfaciliteiten en kan je meedoen met de groepslessen zoals zumba, BBBB, Xco, paaldansen, spinning en nog veel meer.

Kijk voor meer informatie op: https://www.sportcentrum.vu.nl/nl/tarieven-inschrijven/zomeractie-2017.aspx?utm_source=verenigingen&utm_medium=email&utm_campaign=zomeractie2017

Red de patiënt!

(Ont)Regel de Zorg
Schrappen en verbeteren van onzinnige administratie in de zorg

Actiecomité Het Roer Moet Om en VvAA maken zich hard voor het terugdringen van onzinnige administratie in de zorg. Uiteindelijk doel: een gezondheidszorg waarbij de zorgverlener meer tijd heeft voor de patiënt en minder last heeft van (onzinnige) administratie.

Klik door voor meer informatie! 

Waarom doen we dit?
VvAA geeft Nederland onbezorgde zorgprofessionals. Dat doen we door goede dienstverlening en ondersteuning. En dat doen we door ‘de stem van het collectief’ te laten horen bij die zaken die leden afhouden van het verlenen van zorg. Administratieve rompslomp en onzinnige regelgeving zijn van die zaken. Onze leden geven dat in elk onderzoek aan. Ongeacht de beroepsgroep. Ze liggen wakker van (het voldoen aan) alle regels en richtlijnen en vinden dat VvAA zich hier hard voor moet maken. Wij werken al een tijdje samen met actiecomité Het Roer Moet Om (HRMO). Van origine opgestart vanuit de huisartsen heeft deze groep VvAA benaderd voor het verder op de kaart zetten van het ‘terugdringen van (onzinnige) administratieve lastendruk’. Een thema dat voortkomt uit hun in 2015 gepresenteerde manifest. Een thema dat wij ook al een tijdje op de kaart zetten. Denk aan onze onderzoeken en debatten daarover (bezieling, contractering) en activiteiten als onze congressen ‘Tijd voor Ziel in de Zorg’ en ‘Zelf aan het Roer’. Begin 2017 hebben wij hier met HRMO ook een debat in Carré over georganiseerd. Tijdens dat debat hebben diverse politieke kopstukken beaamd dat de regeldruk in de zorg met 50% verminderd moet worden. Voorgesteld is om daarvoor een schrap- en herstelwet te ontwikkelen. Wetswijzigingen kosten echter veel tijd en lossen slechts een beperkt deel van het probleem op. Naast verbreding van de beweging, is ook versnelling nodig. Dat gaan we met elkaar het komende half jaar doen.

Wat gaan we doen?
1. Denktank van jonge denkers. 
We richten een denktank in van 10 ‘creatieve, jonge en heldere denkers’. Zij gaan in vier maanden, onder begeleiding van de Argumentenfabriek aan de slag met alle regels in de gezondheidszorg. Wat gaan zij doen?:

• In kaart brengen van de administratie. Wat is zinnig en wat onzinnig? Deskresearch
• Interviews met experts/belangrijke stakeholders
• Onderzoek uitsturen naar alle VvAA-leden (input multidisciplinair en draagvlak creëren)
• Analyse maken van alle verzamelde inzichten en rubriceren
• 3-4 grote overkoepelende problemen benoemen
• Nadenken over mogelijke oplossingsrichtingen/tools

De denktankers (of ontregelaars) werken vier dagen per week in ’t Hart. Vanaf het moment dat de Denktank start zullen de leden van de denktank elke maandag ochtend hier in het restaurant de eerste bevindingen aan elkaar presenteren. Dit zijn inloopsessies. Je kunt er straks gewoon bij gaan zitten met een kop koffie of thee. Ze werken vanuit het VvAA gebouw en zijn dus veel aanwezig op kantoor. De denktank zal ook tijdens een kwartaalbijeenkomst een korte presentatie houden later dit jaar.

2. Schrapconferentie

Op 18 november presenteert de Denktank hun bevindingen tijdens een besloten schrapconferentie. We nodigen hiervoor 100 bestuurders uit en 100 zorgverleners uit het veld. Zij gaan samen met elkaar in gesprek tijdens de werksessies. Ook deze sessies worden begeleid door de Argumentenfabriek. We willen ook daar het gesprek op gang brengen, feiten presenteren aan de politici en hopelijk de komende periode een beweging van zorgverleners faciliteren. Wat gaan ervan zien en merken? We grijpen de werving van de denktankleden aan om bekend te maken dat HRMO en VvAA dit doen. We plaatsen donderdag 8 juni een paginagrote advertentie in NRC (zie in de bijlage) waarin we aangeven op zoek te zijn naar (Ont)regelaars. Deze advertentie plaatsen we door op een aantal jobsites en via online banners. Ook versturen we een persbericht. Verder richten we een centrale plek in (Facebookpagina) waar we alle inhoud over dit onderwerp een plek willen laten krijgen. Dat kan al bestaande informatie zijn (eerdere onderzoeken, artikelen die hier al over gepubliceerd zijn etc). Maar we gaan ook nieuwe inhoud maken. Met de denkers, met andere betrokkenen, met leden die er iets over willen zeggen en met elkaar door bijvoorbeeld een nieuw bezielingsonderzoek.

Meer informatie? Ga naar https://www.vvaa.nl/landingspagina/ont-regel-de-zorg