Lustrumthema

Alle materie op aarde bestaat uit elementen, een miljard keer kleiner dan alledaagse voorwerpen. Die kleine deeltjes, elementen, geven antwoord op vragen als: “waarom is water doorzichtig en vloeibaar?”, “waarom is gras groen?” en “waarom zak ik niet door de grond heen?”. Het antwoord op deze vragen ligt verborgen in de allerkleinste deeltjes en sterker nog, het antwoord hebben we pas in de afgelopen 50 tot 100 jaar gevonden. Het is een eer om deze elementen te ervaren, alleen of met elkaar.

Het is dat samenzijn wat in dezer dagen bemoeilijkt wordt. Uit bescherming voor elkaar zijn we alleen. We proeven sfeer online, gaan op raambezoek en geven virtuele knuffels. We passen ons aan, vinden nieuwe manieren en gaan terug naar de basis, terug naar de elementen van ons bestaan. 

Aankomend jaar viert de MFVU met al haar leden haar 14e lustrum. Dit lustrum heeft de eigenschappen van een edelmetaal, prachtig, zuiver en zal altijd haar waarde behouden. Een edelmetaal wordt niet beïnvloedt door oxidatie, en zo zal het lustrum der MFVU niet beïnvloeden worden door een hardnekkig virus. Het belooft een jaar te worden met een gouden randje. Een jaar waarin wij zullen vieren wat gevierd kan en mag worden.

Het periodiek systeem der elementen, het alfabet der scheikunde, vormt een taal die maar weinigen beheersen. Het is de grondlegger van de mensheid en aarde met al haar gebreken en haar schoon. Het is een taal waarmee gespeeld kan worden.
Carbon HElium ERbium Sulfur op het 14e lustrum der MFVU.

Elementum, uit je platina!

Back to top

MFVU is mede mogelijk gemaakt door

Ook bijdragen?